اضطراب، یک واکنش طبیعی برای محافظت در مقابل خطرات است. اضطراب اگر عکس‌العمل مناسبی نسبت به شرایط باشد، نه تنها مشکلی محسوب نمی شود، بلکه می تواند سازنده باشد. آنچه تولید اشکال می کند، اضطراب مزمن و شدید است. اگر شرایط استرس‌زا بیش از حد طولانی شود یا به‌طور مکرّر رخ بدهد و از کنترل خارج شود، می تواند تبدیل به یک مشکل روانی گردد. تا  حدی که انجام کارهای روزانه و عادی فرد را مختل کند و برای او و اطرافیانش رنج و ناراحتی به وجود آورد.

با همه گیر شدن ویروس کرونا، اکثر مردم جهان با درجات مختلفی از اضطراب و دلشوره مواجه هستند و احساس استرس، نگرانی، غم و اندوه، کم حوصلگی و تنهایی بسیار رایج است. اگر نمی خواهید در اثر اضطراب خارج از اندازه دچار مشکلات روانی شوید، موارد ساده ای وجود دارد که می تواند در مراقبت از سلامت روانی به شما کمک کند. در اینجا با ۸ روش مبارزه با اضطراب در دوران کرونا آشنا می شوید.

۱- ارتباط خود را با مردم قطع نکنید

همه افراد سالم به ارتباط نیاز دارند. حفظ روابط منطقی با افرادی که به آنها اعتماد دارید، برای بهزیستی روان شما بسیار مهم است. اگر باید در خانه بمانید و نمی توانید به صورت حضوری با دوستان و آشنایان ملاقات کنید، از طریق تلفن، تماس های ویدیویی یا رسانه های اجتماعی با دیگران در تماس باشید.

۲- در مورد نگرانی های خود صحبت کنید

در وضعیت کنونی، طبیعی است که نگران و پر تشویش باشید. نگرانی ها خود را با افراد معتمد و آگاه در میان بگذارید و با آنها تبادل نظر کنید. این کار هم به شما کمک می کند تا اضطراب نداشته باشید و هم نگرانی های دیگران را تسلی می دهد.

۳- از دیگران پشتیبانی کنید و به آنها کمک برسانید

کمک کردن به دیگران می تواند به شما آرامش خاطر بدهد و از تشویش شما بکاهد. سعی کنید راه های مختلف به اطرافیان خود کمک کنید. از خود بپرسید آیا کسی از دوست یا یکی از اعضای خانواده، در نزدیکی شما هست که به کمک احتیاج داشته باشد؟ آیا گروه یا انجمن خیریه ای در اطراف شما هست که بتوانید به آنها بپیوندید؟ اگر مجبور باشید برای کمک از خانه خارج شوید، تمام دستورالعمل های بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کنید.

۴- مراقب سلامت خود باشید

سلامت جسمی ما تأثیر زیادی در نحوه احساسات ما دارد. در مواقع اضطراب به راحتی می توانید در معرض الگوهای ناسالم رفتاری مانند سیگار کشیدن، مشروب خوردن یا مصرف مواد مخدر قرار بگیرید. این رفتارها در طول زمان، باعث می شود احساس بدتری پیدا کنید. سعی کنید غذاهای سالم و متعادل بخورید، آب کافی بنوشید و مرتباً ورزش کنید. روزی ۱۰ دقیقه تمرین خانگی آسان را امتحان کنید. پیاده روی، دوچرخه سواری یا یوگا می تواند به بالا رفتن روحیه و پاک شدن ذهن شما از اضطراب کمک کند.

۵- از شایعه دوری کنید و فقط به دنبال اطلاعات حقیقی باشید

اطلاعاتی را که از طریق روزنامه ها، رسانه های اجتماعی یا افراد دیگر دریافت می کنید، بررسی و راستی آزمائی کنید. فقط به آمار و اطلاعات منابع مطمئن مانند سایت بهداشت جهانی اعتماد کنید. قبل از بررسی واقعیت در منابع معتبر، اطلاعات را به اشتراک نگذارید. یک زمان خاص و محدود را برای کسب خبر انتخاب کنید. وقت زیادی را در فضای مجازی صرف نکنید و تمام هشدار های تلفن همراه خود را خاموش کنید.

۶- کارهایی را انجام دهید که از آنها لذت می برید

احساس نگرانی و اضطراب ممکن است مانع انجام کارهایی شود که معمولاً از آنها لذت می بردید. تمرکز روی سرگرمی های مورد علاقه، می تواند افکار و احساسات اضطراب آلود را تعدیل کند. اگر برخی از کارهایی که قبلاَ انجام می دادید و از آنها لذت می بردید، مانند بازی فوتبال یا دیدار با دوستان را دیگر نمی توانید انجام دهید، به این فکر کنید که چگونه می توانید آن سرگرمی ها را با شرایط موجود تطبیق دهید یا چیز جدیدی را جایگزین کنید. کارهای مانند آموزش های آنلاین یا گوش دادن به موسیقی، کتاب خواندن یا نقاشی کشیدن را امتحان کنید.

۷- بر روی زمان حال متمرکز شوید

به جای اینکه نگران آینده باشید، بر روی زمان حال تمرکز کنید. افسوس خوردن به آنچه که گذشته و نگرانی نسبت به شرایط سلامتی و اقتصادی در آینده، می تواند سطح اضطراب را در وجود شما افزایش دهد. متمرکز بودن بر روی زمان حال به شما کمک می کند مشکلات فعلی را حل کنید و آرام تر باشید.

۸-  مراقب خواب خود باشید

خواب با کیفیت، تفاوت زیادی در نحوه احساس ذهنی و جسمی شما ایجاد می کند. سعی کنید از الگوی خواب منظمی پیروی کنید و قبل از خواب از نگاه کردن به صفحه تلویزیون و تلفن همراه اجتناب کنید. از مصرف قهوه و چائی، ۴ ساعت قبل از وقت خواب خودداری کنید و با ایجاد محیطی آرامش بخش و راحت، به اندازه کافی بخوابید.