ماهنامه کی دبلیو سی kwc

”بحران“ همیشه دو سو دارد، یک سوی آن خطر است و سوی دیگرش فرصت. بعد از همه گیری ویروس کرونا، کل جهان با یک بحران سخت و نسبتاَ طولانی مواجه شد که جدا از مسائل انسانی، پی آمد های اقتصادی فراوانی ایجاد کرد که اثرات آن تا سال ها، ادامه خواهد داشت. در این دوران مشاغل فراوانی ورشکست و تعطیل شدند. البته در همین دوران موسسات اقتصادی زیادی توانستند سرپا بماندند و حتی بعضی ها به شکوفائی بیشتری  رسیدند.

این روند ممکن است لااقل در چند سال آینده، همچنان ادامه داشته باشد. در اینجا ۸ روش قابل اعتماد برای تاب آوری و مدیریت در دوران کرونا مطرح می شود. اگر شما هم تحت تاثیر بحران کرونا قرار گرفته اید، شاید بتوانید با بکار بردن این راهکارها، موسسه خود را ماهرانه مدیریت کنید و از این شرایط، زنده و سرحال بیرون بیایید.

۱- با حقیقت از روبرو برخورد کنید.

بسیاری از مدیران، مشکلات را به زیر فرش جارو می کنند. اولین گام برای مبارزه با یک بحران این است که قبول کنید بحرانی بوجود آمده و حقایق را وارونه نکنید. گام بعدی جمع آوری افراد تیم و بررسی علل احتمالی بروز بحران است. از همه بخواهید فقط حقیقت و خبرهای بد را به شما بگویند تا بشود برای آن چاره اندیشی کرد. یکی از مدیران کمپانی تویوتا، در دوان یک بحران به کسانی که خبرهای بد و خطرناک را می آوردند جایزه می داد. وینستون چرچیل در طول جنگ جهانی دوم چون می دانست ممکن است برخی اخبار بد فیلتر شود و  او از آنها آگاه نشود، بخش” اخبار بد” را در ستاد جنگ ایجاد کرد.

۲- اعتماد به نفس و خوش بینی را از دست ندهید.

کنترل شرایط در زمانی که بیشتر افراد در شوک هستند وجه بارز یک مدیر قوی و معتمد به نفس است. یک مدیر اگر از هوش احساسی خوبی برخوردار باشد، با اعتماد به نفس و همدلی می تواند تیم خود را بسمت خروج از شرایط بحران هدایت کند. او قادر است با نگرشی خوش بینانه، انرژی لازم را به گروه انتقال دهد.

۳- همیشه منتظر شرایط بدتر باشید.

مدیران موفق می دانند، فقط پرداختن به اقدامات اضطراری روزمره کافی نیست. آنها باید برای بدترین شرایط پیش بینی و برنامه ریزی داشته باشند. این می تواند به معنای اقدام های رادیکالی، مانند تعدیل نیرو، تغییر سیاست روابط عمومی و تبلیغات، کاهش هزینه ها و مراجعه مکرر به مشاوران باشد. در این مواقع مدیران باید منظم، دقیق و از همه بالاتر، شجاع باشند.

۴- اطمینان حاصل کنید که در ارتباطات، اختلالی وجود ندارد.

ارتباط ضعیف در یک موسسه می تواند اثرات مخربی داشته باشد. بسیاری از اعضای تیم چون ممکن است وظایف آنها به وضوح مشخص نشده و یا از مجازات وسرزنش می ترسند، اطلاعات حیاتی را مطرح نکنند. برخی از مدیران نیز، سر خود را با انبوهی از اطلاعات کم اهمیت گرم می کنند و چون فکر می کنند بیشتر اطلاعات را می دانند، آنها را نادیده می گیرند. در چنین شرایطی مشکلات ظاهراَ جزئی دیده نمی شوند و به سرعت تبدیل به مشکلات بزرگ می گردند.

۵- شیوه مدیریت خود را با شرایط تطبیق دهید.

در شرایط بحرانی باید تغییراتی فوری در سبک مدیریت و رهبری اتخاذ شود. مدیریت مناسب و موثر می تواند میان طیفی از اقتدارگرایی و فرد محوری و مشورت پذیری و دموکرات مسلکی قرار بگیرد. مدیر موفق در زمان بحران باید بتواند مرتباً سبک مدیریت خود را متناسب با شرایط تغییر بدهد. این تغییر روش باید در جهت صرفه جویی در وقت و نجات شرکت از فاجعه ها باشد و باعث نشود تا حس اعتماد، احترام و فداکاری در بین اعضای تیم مخدوش شود.

۶- در بین همکاران حس اعتماد بوجود آورید.

اعتماد سازی در تیم یکی از نشانه های مدیریت موفق است که می تواند مدیر را در زمان بروز بحران، در جایگاه خوبی قرار خواهد داد. رعایت انصاف، صراحت لهجه، عمل به وعده ها و برخورد همراه با عزت و احترام با همکاران، در زمان بحران، اهمیت دو چندانی پیدا می کند و به همکاران مدیر برای مقابله با شرایط سخت انگیزه می دهد.

۷- از اتخاذ استراتژی های جدید نترسید.

یا شما باید بحران را هدایت کنید، یا بحران شما را هدایت خواهد کرد. مدیران باهوش و زیرک می دانند که شرایط سخت و نا امیدکننده، استراتژی های جدید و جسورانه را می طلبند. یک مدیر قوی هرگز اجازه نمی دهد ترس از شرایط حواسش را پرت کند و از حرکت های قاطع و سریع غافل شود. استراتژی ریسک پذیری یکی از عوامل موفقیت در بحران ها به حساب می آید.

۸- اطلاع رسانی دقیق را سرلوحه کار خود قرار دهید.

یکی از خصوصیات بحران جمعی، پائین آمدن سطح اعتماد عمومی است. یک مدیر در زمان بحران باید بتواند ارتباط موثری با همکاران، سهامداران و مشتری ها برقرار کند و مرتباَ به آنها اطلاع دهد که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. یک مدیر قوی می داند به سوالات چگونه پاسخ دهد و شرایط را چگونه با وضوح تشریح کند تا حس پنهان کاری و سانسور حقایق را در شنونده ایجاد نکند.